AdanaBölgesel HaberlerDeva PartisiSiyasetSiyasi PartilerYurt Haberleri

Sadullah Kısacık: DEVA Partisi’ne Verilen Her Oy Adana’ya Sahip Çıkmaktır

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Kozan belediye başkan adayı Serdar Dervişoğlu’nun aday tanıtım toplantısına katıldı. Yaklaşan yerel seçimleri, Adana ve Kozan’a sahip çıkma seçimi olarak niteleyen Kısacık, “Serdar Dervişoğlu emanetinizdir, O’na sahip çıkmanız, Kozan’a sahip çıkmanız demektir”, diyerek Dervişoğlu’na destek istedi.

Kozan ilçe başkanlık binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Kısacık’a; Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Milli, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Sibel Demirci, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yavuz Altun, Feke Belediye Başkan Adayı Doğukan Dırağan Aladağ Belediye Başkan Adayı Ahmet Ballı ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

Partililerin ve vatandaşların da katıldığı toplantıda ilk sözü alan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Milli seçmen desteğinin önemine değinerek, “Parti olarak verdiğimiz yerel seçim startını siz değerli Kozanlı hemşerilerimizin katılımıyla veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerden aldığımız güçle çıktığımız bu yolda, DEVA Belediyeciliği için ilk adımımızı Kozan’da atıyoruz. Yine sizlerden aldığımız güçle de Adana’ya sahip çıkmak adına çıktığımız bu yolda DEVA Belediyeciliği anlayışımızı, Kozan’dan başlatarak diğer 15 ilçemize yayacağız”, açıklamasında bulundu.

Hamza Milli ’den sonra söz alan Kozan Belediye Başkan Adayı Serdar Dervişoğlu, hizmet odaklı DEVA Belediyeciliği anlayışıyla Kozan’da yönetime talip olduğunu ifade ederek, Kozan için yapacağı çalışmaları anlattı. Vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında Dervişoğlu: “Öncelikle beni memleketimde, bir evladı olmaktan onur ve mutluluk duyduğum Kozan’da bu önemli göreve layık gören Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a, Milletvekilimiz Sayın Sadullah Kısacık’a ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamza Milli’ye çok teşekkür ederim. Nüfusu ve potansiyeli ile bölgesinin önemli ilçelerinden olan, kadim tarihiyle, kültürüyle, çevresiyle pek çok güzelliği ve zenginliği bünyesinde barındıran Kozan hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Bir tarım şehri olan Kozan’da çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye bir belediyenin sağlayacağı katkı neyse; çiftçilerimizin emeğine, üretimine alın terine bu katkıyı sağlamak için çalışmaya hazırız. Son yıllarda derinden hissettiğimiz ve hepimizi etkileyen ekonomik krizden dolayı Kozan ilçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sayısı artmış durumda. Bu krizin vurduğu sosyal yardıma muhtaç vatandaşlarımıza belediye olarak sahip çıkacağız. İş hayatına katılım ve girişimcilik alanlarında daha güçlü bir şekilde yer edinmeleri için, kuracağımız kooperatiflerle kadınlarımızı destekleyeceğiz. Tabii ki gençlerimiz için de projelerimiz var. Dünya’da giderek gelişen teknolojik eğitimlerle gençlerimizi buluşturarak, yapay zeka ve yazılım gibi alanlarda kariyer ve mesleki açıdan Dünya ile uyumlu kılacak şekilde gençlerimizin eğitim almasını sağlayacağız. Şeffaf, hesap verebilir, adaletli, kaynaklarını vatandaşları için adil bir biçimde kullanan belediyelerle projelerimizin hayata geçirilmesi mümkündür. İşte bizde bu temel anlayış üzerine inşa edeceğimiz DEVA Belediyeciliğiyle tasarladığımız projelerimizle Kozan’a DEVA olmak için göreve talibiz”, dedi.    

Dervişoğlu’ndan sonra toplantıda söz alan Milletvekili Sadullah Kısacık oldu. Adana’nın ve Kozan’ın yıllarca hak ettiği noktaya gelemediğini ifade eden Kısacık, “Bu toplantıyla DEVA Partisi’nin, Adana’da yerel seçim startını vermiş oluyoruz. Bu kutlu yola çıkarken bizleri yalnız bırakmadığınız için siz sevgili Kozanlı hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın siyasi geçmişi gibi tertemiz bir parti olarak yerel yönetimlere talibiz. Maalesef Kozan, sahip olduğu jeopolitik konumuyla, tarihi ve kültürel zenginliğiyle, tarımsal üretimiyle, yan sanayi tesisleriyle büyük bir potansiyele sahip olmasına karşılık bu potansiyelini kullanamayan bir ilçemiz”, sözleriyle Kozan’ın makus talihini tersine çevirmek istediklerini söyledi.     

Yerel yönetimlerde parti veya ideoloji değil, hizmet odaklı belediye başkanlığının önemine vurgu yapan Kısacık, “Bu koltukların bir sorumluluğu ve vebali var”, dedi: “Siyaset bir kamu işidir. Bir belediye başkanı göreve geldikten sonra yaşadığı her dakika itibariyle başkanlığını yaptığı şehrin, mahallelerin ve vatandaşlarıyla alakalı her şeyden sorumludur. Vatandaşlarımızın yürüdüğü ve seyahat ettiği yollar, şehirlerimizin temiz havası, günlük içtiğimiz suyun kalitesi, çocuklarımızın oynadığı parklar, kamusal alanlarımızın güvenliği, temizliği… hepsi belediye başkanının çalışmasına bağlıdır. Bu bakımdan belediye başkanlığı görevi, bir partiye veya ideolojiye sırtını dayayarak değil; hak edenin, şehrine hizmette ve vatandaşlarına daha yaşanabilir refah bir hayat sunacak çalışmalarla, projelerle başkanlığı hak edenin gelmesi gereken bir görevdir. Çünkü bu görevin bir sorumluluğu, ağırlığı ve vebali var.”  

DEVA Partisi’nin şeffaf, hesap sorulabilir ve hizmet odaklı bir anlayışla Türkiye’de belediyeciliğe talip olduğunu söyleyen Kısacık, “DEVA’ya sahip çıkmak, Adana’ya ve Kozan’a sahip çıkmaktır”, diyerek DEVA Belediyeciliğinin Kozan için bir fırsat olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan Dervişoğlu’na destek vermelerini istedi: “Kozan’ın köklü bir geçmişi, güçlü bir tarımsal üretimi var. Bu yönüyle belgesellere, filmlere ve dizilere konu olmuşluğu var. Millî mücadelemizde Kozan’ın etkin bir rolü, nice kahramanları vardır. Geçmişten bugüne önemli görevlerde ve hizmetlerde bulunmuş siyaset ve devlet adamlarının yetiştiği bir memleket. Ama her geçen yıl daha da geriye giden, sorunlarını çözemeyen veya iç ve dış etkenler karşısında ekonomik olarak kendisini toparlayamayan bir Kozan söz konusu. Kozan ve Adana sahip çıkılmadığı için gelişemiyor. Yönetenlerin şehrimize ve bizlere sahip çıkmaması yüzünden gelişemiyor. Tüm gelişmişlik göstergelerinde gerilerdeyiz. Ama uyuşturucu kullanımında üst sıralardayız! Bireysel silahlanma ve asayiş olaylarında Türkiye’de üst sıralardayız! Borçlanma oranında üst sıralardayız. Durum bu kadar kötü ve vahim. Çünkü şehirlerimiz iyi yönetilemiyor. Şehirlerimiz sahipsiz. DEVA Partisi olarak biz bu bozuk düzene meydan okuyoruz! Kozan’ın evladı, tertemiz, kendisini yetiştirmiş, gece gündüz hemşehrilerine, şehrine, ülkesine hizmet etmekten geri kalmayacak olan Serdar Dervişoğlu ile Kozan’da meydan okuyoruz. Bu seçimler kendimize, güvenliğimize, hayatlarımıza, geleceğimize ve şehrimize sahip çıkma seçimidir. Bu doğrultuda bizler, sizlerin emanetiyiz. Bizlere, her bir adayımıza sahip çıkılması, DEVA Partisi’ne sahip çıkmanız demek, ülkemize ve Adana’mıza sahip çıkmanız demek. DEVA Partisi’ne verilen her oy Adana’ya sahip çıkmanız demektir. Serdar Dervişoğlu emanetinizdir. O’na sahip çıkmanız demek Kozan’a sahip çıkmanız demek. DEVA Belediyeciliği anlayışıyla şeffaf, hesap sorulabilir ve hizmet odaklı, kamu kaynaklarını tamamen vatandaşa hizmette kullanacak, mevki ve makamları akrabaları ile doldurmayacak, şehrin tüm sorunları ile mücadele edecek, belediyelerin parti veya ideolojiye değil vatandaşa ait olacağı belediyecilik anlayışı ile yola çıktık. Bu konuda Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın tertemiz siyasi geçmişini örnek alıyoruz ve DEVA kadrolarına da güvenmenizi istiyoruz. DEVA Belediyeciliği ve Serdar Dervişoğlu sizler için Kozan için bir fırsattır.” Sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Toplantı sonrasında Dervişoğlu’yla birlikte, Saimbeyli Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Kısacık, çalışmalarına devam etmek üzere Kozan’dan ayrıldı.     

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu