SeçimlerSiyaset

Geçim için acil Seçim

Son günlerde Türkiye’de yaşananları algılamak çok zorlaştı. Türkiye Halkı’nın her kesiminden gelen tepkilere kayıtsız kalmak mümkün değil.

Ülkeyi yöneten Hükümet, gelen tepkileri bilmesine rağmen bir şey yapmamaktadır. Demokratik ülkelerde hükümetlerin güçleri tamamen kendisini seçen halktan gelmektedir.

Ancak son günlerde Türkiye’de yaşananlar göstermiştir ki ülkenin hükümeti, gücünü aldığı halkın desteğini kaybetmiştir.

Özellikle son yaşanan bir sosyal medya uygulaması olan Instagram’a olan erişim yasağının neden olduğuna ve neden yasağın kalktığına dair halkı aydınlatıcı kayda değer bir açıklama gelmemiştir.

Ancak Türkiye Halkı’nın her kesiminden gelen tepkilerin odağında mevcut hükümet olmuştur. Artık halkın her kesimi sesli bir şekilde seçim istemektedir. Hatta acil bir seçim, hayat memat olarak görülmektedir.

Muhalefette seçim istiyor

Türkiye’de hükümet, yıllar sonra 1.parti değildir. Hükümet azınlık konumundadır. Muhalefet ise her ne kadar hükümetin ülkeyi soktuğu başta sığınmacı ve ekonomi sorunları çözmeye hazır olduklarından eminseler de tereddüt içinde oldukları için acil bir erken seçimden dolaylı olarak kaçınmaktadır.

Hesapsızlığın sonucu

Bugün gelinen durum şudur ki: Ülkenin şirazesi kaymış ve hesapsızlığın sonucu ancak tam bir tespit ile mümkün olacaktır.

Anlaşmalar sorunu

Hükümetin anlaşmaları sorgulanacak ve TBMM’den onaylanmayan anlaşmalar var ise ciddi sorunlar oluşturmadan çözülmelidir.

Borçlar sorunu

Hükümetin aldığı borçlar tüm şartları ile değerlendirilecek ve gerekirse borç anlaşmaları iptal edilerek daha fazla oluşacak zarar önlenmelidir.

Sığınmacı sorunu

Ülkemize gelen sığınmacılar için tarafsız ve ciddiyetle durum tespiti yapıldıktan sonra sığınmacı sorunun olup olmadığı kesin olarak belirlenmelidir.

Aslında ülkede sığınmacı sorunu değil Avrupa’dan alınan paralar karşılığı ülkede tutulan bir takım insan yığınları sorunu olup olmadığının tespiti ile ülkenin anayasal hakları işletilmeli ve mevcut kanunlar ile işlemler yapılmalı ve gerçekten zulümden kaçan mazlumlara kanunlar ve insani olarak yardım edilirken ülkenin vatandaşları da mağdur edilmemelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu