Emek PartisiSiyasetSiyasi Partiler

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: İşçiler patronların partisine oy vermemeli

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek İskenderun’da işçi duraklarında işçilerle konuştu: Aslan “İşçiler patronların partisine oy vermemeli” dedi.

Emek Partisi (EMEP), Hatay İskenderun’da seçim çalışmalarını işçiler içerisinde sürdürmeye devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde işçi duraklarında İsdemir, MMK, Tosyalı, Ekici, Yazıcı, Koç Metal ve pek çok fabrikadan işçilerle bir araya gelen Emek Partililer işçilere fikirlerini sordu ve kenti işçilerin yönetmesi için çağrıda bulundu.

Emek Partisi Genel Başkan Seyit Aslan ve EMEP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek’le birlikte halk toplantılarına katılmak için geldiği Hatay’ın en büyük işçi havzalarını oluşturan İskenderun’da sabah 07.00’de duraklarda işçilerle bir araya geldi, Partilerinin politikalarını ve seçim gündemlerini işçilerle anlatan Aslan ve İmrek, işçilerin en büyük gündeminin hayat pahalılığı olduğunu ifade etti. Mevcut belediye başkanının sahip olduğu Tosyalı Holdingin fabrikasında yaşanan iş cinayeti bu işçilerle konuşuldu.

GENÇ İŞÇİLER: ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ

Belediye bütçelerinde ve devlet hazinesinde çok fazla paranın olduğunu ifade eden madencilik şirketi işçileri, Büyükşehir belediye başkan adayı Halil İmrek’e “Bu paralar nereye gidiyor” diye sordu.

Başka bir grup işçi ise Genel Başkan Seyit Aslan’a emeklilerin durumu ile ilgili sorular sordu, özellikle emekli olduktan sonra insanca bir yaşamın mümkün olmadığını ifade eden işçiler, emekli oldukları halde çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Duraklardaki genç işçiler, gece gündüz çalıştıklarını ancak yine de önlerini göremediklerini ifade etti. Gündüz mesai saatlerinde fabrikada, akşam ise kafelerde garsonluk yaptığını ifade eden genç işçiler Emek Partisi’nin seçim çalışmasına ilgi gösterirken, parti heyeti gençlere insanca yaşayacak bir ücret almaları için işyerinde örgütlenmesi gerektiğini anlattı.

Hemen her durakta Tosyalı Holding’e bağlı taşeron firmaların işçilerinin olması dikkat çekerken, bu durum akıllara ‘Belediye Başkanlığı Tosyalı Holding’in büyümesine mi hizmet etti?’ sorusunu getirdi. Tosyalı Holding taşeron işçileri ise sendikasız olduklarından ve düşük ücretlerle çalıştıklarından dert yandı.

“BU RANTÇILARI HEP BİRLİKTE GÖNDERELİM”

Emek Partisi Büyükşehir Adayı İmrek, “Diğer partilerin belediye başkan adayları, meclis üyeleri patron, müteahhit, inşaatçı, emlakçı. Çünkü rantın en büyük olduğu yerlerden biri de şehirler. Vergi, arsa spekülasyonu vs. gibi rant ihtiyacı, yerel sermaye için iştah kabartıcı. Depremde halkımızı acılarıyla, yıkımla baş başa bırakan zihniyet ve belediyeleri, şimdi kurulacak kentin rant ve kârını paylaşma derdindeler. Bu rantçıları hep birlikte gönderelim” dedi

“BU KENTİ İŞÇİLER YÖNETMELİ”
Genel Başkan Seyit Aslan ise seçimlerde Emek Partisi olarak sadece işçilerden oy ve destek istemediklerini, işçilerin aynı zamanda kendi fabrikalarında birleşmesi, örgütlenmesi için de çağrıda bulunduklarını söyledi. Aslan, “İşçiler patron partilerine oy vermemeli, oylarını sermayeden ayırmalıdır, kenti işçiler yönetmeli” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu