Emek PartisiSiyasetSiyasi Partiler

Faşizm heveslileri başaramayacak

EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan tarafından yapılan basın açıklaması şöyle;

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici; sosyal medya hesabından “terörün tüm unsurları” diyerek başladığı sözlerini “14-28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız” diye bitirerek, aralarında partimizin de bulunduğu sosyalist partilerin yanında meclis içinde ya da dışındaki bir dizi burjuva düzen partilerini de sayarak iktidar bloku dışındaki tüm partileri sıralamıştır.

Bir süredir sınır ötesi operasyon bölgelerinden gelen asker cenazeleri nedeniyle iktidar çevreleri yeniden “terörle mücadele”, “Ulusal güvenlik ve birlik” sözlerini dillendirmekte; bu ölümlerin nedenlerini sorgulayıp siyasi çözüm önerenleri ‘terör savunucusu’, ‘terörün siyasi uzantıları’ diye itham etmektedir.

Ülkemiz halklarının, eşit özgür ve demokratik koşullarda bir arada yaşamına dair sorunları çözemeyen, yıllardır sonu gelmez kayıplara yol açan savaş siyasetini izleyenler, politik çıkarlarını gözeterek çözüm çabalarını boğanlar, bu açmazlarını halka fatura etmeye devam etmekte, yoksul emekçi ailelerin ocaklarına ateş düşürmektedir.

Destici gibilerinin esasen mevcut anayasal özgürlüklere, meclis gibi kurumlara seçme seçilme hakkına tahammülü yoktur. O nedenle AYM kararları ayak bağı olmakta, parlamentoda seçilmiş halk temsilcilerinin varlığına dahi tahammül gösterilmeyip istedikleri gibi çalıp oynamayı arzu etmekteler. Nihayetinde bu anlayışın en net ve kararlı savunucusu ülkeyi tek adam olarak yönetmektedir. O nedenle kendi kurdukları mahkemelerin varlığı, atadıkları yargıçların kararları yük gelmekte, bu alanları yeniden düzenlemeye çalışmaktadırlar. Niyetleri faşizmin anayasal düzenini kurmaktır.

Partimizin mücadelesi ve meclisteki halk temsilcisi vekillerimiz, ülkemiz işçi sınıfı ve halklarının insanca, eşit, demokratik, barışa dayalı, toplumcu bir yaşama kavuşmasının, demokratik halk iktidarının kavgasını vermektedir. Bu mücadelenin varlığının ‘terör’ olarak nitelendirilmesi, kendi insanlık suçlarını gizlemeyi ve emekçi yığınları aldatarak yönetmeyi amaçlamaktadır. Onların bu çabaları, özgürlükleri ve barışa kavuşmamızı engelleyemeyecek, tarihteki öncüllerinin gittiği yere gönderileceklerdir.

SEYİT ASLAN

Genel Başkan

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu