Emek PartisiSiyasetSiyasi Partiler

Sermaye ve ranta karşı işçilerin birliği

EMEP’in belediye başkan adayı Özak işçisi Funda Bakış: Sermaye ve ranta karşı işçilerin birliği

EMEP, Urfa’nın Haliliye ilçesi belediye başkanlığına Özak işçisi Funda Bakış’ı aday gösterdi. Bakış, sermaye ve ranta karşı işçilerin birliğini savunacağını ifade etti.

Emek Partisi Urfa’nın Haliliye ilçesinde 80 gün direnen Özak Tekstil İşçisi Funda Bakış’ı ilçe belediye başkan adayı gösterdi. Bakış, “Sermaye ve ranta karşı ben işçilerin gücü, emeğin gücü diyorum. İşçilerin birliği, emeğin gücü diyorum” dedi. Bakış işçilerin birliğini sürdürmesi gerektiğini de ifade etti.

Sermaye ve ranta karşı işçilerin birliği

Emek Partisi (EMEP) 80 günü aşkın bir süredir hakları için direnen Özak Tekstil İşçilerinin Temsilcisi Funda Bakış’ı Urfa’nın Haliliye ilçesinde belediye başkan adayı olarak gösterdi.  Çok sayıda işçinin katıldığı aday tanıtım toplantı salonuna “Haliliye’yi emekçilerle yöneteceğiz”, “Özak’ta ekmeğimiz için direndik, seçimde geleceğimiz için birleştik”, “Köle değil emekçiyiz, Haliliye’yi emekçilerle yöneteceğiz” pankartları asıldı.  

EMEP Şanlıurfa İl Başkanı Barış Can Güleç, Urfa’nın birçok belediyesinde olduğu gibi Haliliye Belediyesinin de yıllardır iktidar partisi ve yandaşları tarafından yönetildiğini belirterek, “Açlık sınırına mahkum edilen emekçiler, hizmetsiz bırakılan halk onların aklına sadece seçimden seçime geliyor” dedi.

ÖZAK İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİYLE SEÇİME

Güleç’in ardından konuşan Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Özak Tekstil işçilerinin direnişini hatırlatarak, “Heyecanlıyız. 80 gündür biz bu heyecanı yaşıyoruz. Bu kadim şehrin tarihine bir de işçilerin imzasını atan, işçilerin, emekçilerin, halkın seçeneğinin imzasını atan bir direnişin getirdiği bir nokta ile seçime gidiyoruz” dedi. Özak Tekstil işçilerinin direnişinin sadece Urfa’da değil, bölgede, ülkede, hatta dünyanın dört bir yanında ses getirdiğini hatırlatan Karaca, “Sömürünün, yoksulluğun bu kadar derinleştiği, emeğiyle geçinenlerin insanlık dışı koşullara mahkum edildiği, memleket ve dünya halinde bir umut ışığı oldu” dedi. Bölgeyi, ülkeyi, dünyayı “Bir avuç para babası yönetsin, geri kalan herkes onların kölesi olsun” diyen anlayışa ve sisteme karşı Özak işçilerinin büyük bir direniş ateşi yaktığına dikkat çeken Karaca, “Biz de bu seçim sürecinde bu ateşi daha da büyütmek, hep yalnızlığa mahkum edilenlere umut ışığı olmak için hep birlikte yola çıktık” dedi.

Sermaye ve ranta karşı işçilerin birliği

Ülkenin dört bir yanında kentleri, yağmaya talana açanların yönettiğine vurgu yapan Karaca, “İstiyorlar ki, belediye onların elinde sermayeye sunulacak bir sürü olanağın bir aracı olsun. İstiyorlar ki, belediyeler  tıpkı organize sanayi bölgesindeki patronlara devletin bütün olanakları açık olduğu gibi, belediyeler de onların hizmetinde olsun. Bu şehrin ve bütün şehirlerin yoksulları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları, bütün haksızlarla sadece kendi güçlerine dayanarak hayat sürerken, onların biriktirdikleri, ürettiklerinin üstüne çullanıp var olan bütün zenginlikleri patronların ayaklarına sermek istiyorlar” dedi. 

“İŞÇİLER BİRLİĞİNİ KORUMALI”

EMEP’in Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış ise direnişleri sırasında kimlerin kendi yanlarında, kimlerin patronun yanında olduğunu çok net gördüklerini belirtti. Bakış, “Direnişe çıktığımızda valisi, jandarması hepsi bizim karşımızda durdu. Devletin bizim yanımızda değil, sermayenin yanında olduğunu görmüş olduk. Sermaye ve ranta karşı ben işçilerin gücü, emeğin gücü diyorum. İşçilerin birliği, emeğin gücü diyorum” diyerek tüm işçilerin yerel seçimde de bu birliği sürdürmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından ilçelerden aday gösterilen belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı. Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü, Suruç, Halfeti ve Viranşehir ilçelerinde Belediye Meclis üyesi adayları çıkaran EMEP, Urfa Büyükşehir Belediyesinde, Birecik’te, Suruç’ta ve Halfeti’de DEM Parti’yi, Eyyübiye ilçesinde ise TİP’i destekleyeceğini açıkladı.

TİP İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Halil Şansal ve SEP İl  Başkanı Fadıl Güçlü ise yaptıkları konuşmalarda Haliliye’de Emek Partisi’ni desteklediklerini belirttiler.

FUNDA BAKIŞ KİMDİR?

1995’te Haliliye’de doğdu. Üniversite eğitimini maddi koşullarının kötü olması nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. 18 yaşından bu yana işçilik yapan Funda Bakış, 5 yıl boyunca Özak Tekstil’de ağır çalışma koşulları altında çalıştı. Özak Tekstil işçilerinin insanca yaşam, insanca çalışma koşulları ve sendikalaşma hakkı için verdiği mücadelede işçilerin temsilcilerinden biri oldu. Direnişin sürdüğü günlerde Emek Partisi üyesi olan Bakış, 31 Mart yerel seçimlerinde işçiler adına EMEP’in Haliliye belediye başkan adayı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu