31 Mart 2024 Mahalli SeçimleriMahalli SeçimlerMemleket PartisiSeçimlerSiyasetSiyasi Partiler

MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE: “BİZ BİR ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ.”

BU 22 YILLIK İKTİDAR TÜRKİYE’NİN HİÇBİR SORUNUNU ÇÖZMEDİ.
31 Mart’ta sandık başına gideceğiz. 22 yıllık bir iktidar var. Bu 22 yıllık iktidar Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmedi. 22 sene önce bir buçuk liradan aldı doları, bugün 33 34 liraya getirdi. Tarımı bitirdi. Çiftçiyi mahvetti. Gübre alamıyor. Deposunu dolduramıyor. Çiftçi geçinemiyor, üretemiyor. Emekli geçinemiyor. Emekliler 10 bin liraya mahkûm. Gençler yurtdışı hayalleri kuruyor. Geldiğimiz nokta bu.

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZEMEYEN SORUNLARI DAHA DA KATMERLEŞTİREN BİR İKTİDAR VAR.
Türkiye 22 yıl önce kendi kendine yeten 22 ülkeden birisiydi. Bugün buğdayını dışarıdan alıyor Türkiye. Buğdayda dışa bağlı. Kuru fasulyede dışa bağlı. Enerjide dışa bağlı. Sokaklarımız mülteci dolu, sığınmacı dolu. Türkiye’de umudunu yitirmiş gençler, Hollanda, Amerika, Kanada, Almanya derdine düşmüşler. Sadece gençler, işsizler değil doktorlar da bu derdin peşinde. İşte Türkiye’nin sorunlarını çözemeyen sorunları daha da katmerleştiren bir iktidar var.

İKTİDARDAKİLER DOLARLARI AYAKKABI KUTULARINA KOYUYOR, MUHALEFETTEKİLER DE EUROLARLA KULE YAPIYOR.
Türkiye’nin bir de muhalefeti var. 22 yıldır bu iktidarı yenemeyen belediyeleri var ama onlar da eurolarla kule yapıyor. Milletin derdini unutmuşlar, yani bir il binası bile beceremeyen muhalefet var onu da yüzüne gözüne bulaştırmışlar. İktidardakiler dolarları ayakkabı kutularına koyuyor, muhalefettekiler de eurolarla kule yapıyor. Biz diyoruz ki ne kuleciler ne kutucular. Bu memleketin üçüncü bir yola ihtiyacı var. Memleket Partisi pırıl pırıl bir parti.

AYNI ECEVİT’İN YAPTIĞINI YAPIYORUZ.
Memleket Partisi’nin hazine yardımı yok. Memleket Partisinin belediye yardımı yok. Memleket Partisi’nin müteahhit yardımı yok. Gönüllülerin kurduğu bir parti. İşte 20 yaşında bir otobüs yolda gelirken kapısı açılıyor, direksiyonu çarpıyor, tekerleği patlıyor arıza yapa yapa bütün memleketi Edirne’den Ardahan’a memleketi dolaşmaya çalışıyor. Aynı Ecevit’in yaptığını yapıyoruz. Ecevit de 1980’de partiler kapatıldıktan sonra Ecevit’e gel CHP’ye dediler gelmem dedi. Tek başına bir parti kurdu. Cızırtılı bir minibüsle karış karış Türkiye’yi dolaştı. Sonra ne oldu? 2 kere başbakan oldu. Bir belediye alarak başladı işe. Bayrampaşa Belediyesi’ni aldı işe öyle başladı. Şimdi siz de Karapınar Belediyesi’ni verin Memleket Partisine biz de buradan başlayalım ne var bunda.

BİZ BİR ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ.
Biz bir onur mücadelesi veriyoruz. Bizimkisi ne rant kavgası ne taht kavgası. Bizimkisi memleket sevdası. Doğru bildiğimizi söylüyoruz hep. Bu doğrudur destekliyoruz. Bunu iktidar yapmış, muhalefet yapmış bakmıyoruz. Mesela İHAları SİHAları destekliyoruz biz. Biz yamuk muhalefet değiliz. Biz gerçek muhalefetiz. İktidar doğru bir iş yaparsa destekliyoruz. Örneğin iktidarın Azerbaycan’a destek vermesini destekliyoruz. Biz iktidar olursak daha fazla destek vereceğiz. Örneğin Libya’da olmasını destekliyoruz. Biz daha fazla destek vereceğiz. Mavi vatanı destekliyoruz ama Erdoğan’ın Suriyeliler politikasını desteklemiyoruz. Erdoğan’ın tarım politikasını desteklemiyoruz. Çiftçiyi ezdirdi, bıktırdı çiftçiyi. Traktörlerin depoları dolmaz oldu. Köylü ekemez oldu, üretemez oldu. Ben köylü çocuğuyum, bilirim. Benim çocukluğum buğday tarlalarında geçti. Tırpan sallamasını da bilirim, traktörle römorkla geri geri yanaşmasını da bilirim. Hepsini bilirim tabii. Biz üreten bir Türkiye’yi, mutlu bir Türkiye’yi yeniden kurmak zorundayız. Bunu kurabiliriz, bunu başarabiliriz. Sizlerden destek istiyorum. Ben belediye başkan adayımız İbrahim kardeşimi size, sizi de Allah’a emanet ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu