EkonomiMarkalarSektörler

TürkTraktör’den Agrovisio’ya Yatırım

Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonundaki lider firması TürkTraktör, tarımda teknoloji entegrasyonunu hızlandırmak için bu alanda faaliyet gösteren start-up’ların büyümesine destek oluyor. TürkTraktör bu doğrultudaki ilk girişimini, çiftçilere dijital karar alma hizmeti sağlayan Agrovisio’ya yaptığı yatırımla gerçekleştirdi.

‘TürkTraktör Geleceğe Hazırlar’ amacı doğrultusunda 69 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, Türkiye’de tarım başta olmak üzere teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyulan yenilikçi uygulama ve fikirleri de her zaman desteklediklerini söyledi. Etkisi her geçen gün artan iklim değişimi ve pandemi süreciyle birlikte tüm dünyada tarımın daha da önem kazandığına değinen Özüner, “TürkTraktör olarak 70. yılımıza adım adım ilerlerken, geçmişimizden aldığımız güçle geleceği şekillendirmeye devam ediyoruz. ‘Geleceğe Etki’ adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda tarıma ve şehirlere yeni bir perspektiften yaklaşıyoruz. Tarımın geleceğini teknolojik, sürdürülebilir ve verimli uygulamalarda görüyor, bu uygulamaları hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kendi ekosistemimizin yanı sıra tüm etki alanlarımızdaki inovatif çözümleri desteklemek için teknolojik girişimleri takip ederek yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda tarım teknolojileri alanında çözümler sunmak için gayret gösteren start-up’lara destek oluyoruz. Bunun ilk adımını Agrovisio’ya yaptığımız 260 bin euroluk yatırımla attık. Stratejik ortaklık olarak da gördüğümüz bu girişimin, ilerleyen dönemde TürkTraktör’ün ürün gamını geliştirmede de önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Çiftçimizin ihtiyaç duyduğu teknolojik dönüşümü sağlayacak yeni ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Agrovisio Hakkında;

Estonya merkezli bir start-up olan Agrovisio, 2017 yılında kuruldu. Ankara’da ODTÜ Teknokent’te çalışmalar yürüten şirket, patentli yapay zekayla desteklenen görüntü işleme teknolojisi ile uydudan ekili alan tespiti, rekolte tahmini, hasat tespiti, bitki sağlığı takibi sağlayarak çiftçilere dijital karar alma hizmeti vermektedir. Agrovisio, 4 milyon Euro şirket değerlemesi üzerinden bu yatırım turunda TürkTraktör’den 260 bin Euro yatırım aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu