Bölgesel HaberlerDeva PartisiDiyarbakırSiyasetSiyasi PartilerYurt Haberleri

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Düşünce özgürlüğünden yanayız.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır ziyaretini takip eden Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a yapılan saldırıyı kınadı:

“Düşünce özgürlüğünden yanayız, ifade özgürlüğünden yanayız ve en önemlisi de basın özgürlüğünden yanayız”

Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a Kürtçe yaptığı bir röportaj sebebiyle yapılan saldırıyı öğrendikten sonra yaptığı açıklamada Ali Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Özgür basın hayat kurtarır”

“Bizim parti programımızı açıp baktığınızda dört sene oldu artık, ilk bölüm özgürlüklerle başlar, ifade özgürlüğüyle devam eder ve basın özgürlüğüyle devam eder. Ondan sonra hukuk, adalet, ondan sonra ekonomi gelir. Bizim bakışımız budur. Dolayısıyla Türkiye’de özgür basın diyoruz. Özgür basın hayat kurtarır diyoruz. Olanlardan tam haberim olmamakla beraber, geçmiş olsun diyoruz. Bu gerginliğin, bu kutuplaşmanın ülkemizde bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz, istiyoruz, talep ediyoruz.”

“Her bir dilimiz bizim ayrı bir zenginliğimizdir”

“Arkadaşlar artık bu meseleler geride kaldı. Türkiye, çok daha demokratik ve çok daha adil bir şekilde yönetilmek zorunda. Ülkemizi, toplumumuzu hiç kimse hiçbir şekilde ayrılıklar üzerinden gelmesin, kimse kutuplaştırmasın. Biz ülke olarak kültürümüzle zenginiz, çok kültürlü oluşumuzla zenginiz. Her bir dilimiz bizim ayrı bir zenginliğimizdir ve herkesin anadilini konuşması, kullanması en doğal insanlık hakkıdır. Biz düşünce özgürlüğünden yanayız, ifade özgürlüğünden yanayız ve en önemlisi de basın özgürlüğünden yanayız.”

“Bazıları toplumun hassasiyetlerini istismar edilebiliyor”

“Seçimlere giderken bazıları toplumun hassasiyetlerini istismar edilebiliyor, bu büyük ve güzel ülkemiz hepimizin. Bu büyük ve güzel Türkiye’de, hep beraber birlik beraberlik içerisinde, birbirimize saygıyla, birbirimizi severek, birbirimizle barış içerisinde, çok güzel yarınlara doğru yürümeliyiz. Yapmamız gereken bu. Bu sabahki basın toplantısında ben zaten, burada da takip ettiyseniz, ki gazeteci arkadaşlarımızın çoğu oradaydı, tam da bu konulara değindim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu