Basın YayınBölgesel HaberlerÇalışma HayatıEkonomiİstanbulKartalYurt Haberleri

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, gazeteciler ile kahvaltı programında buluştu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, gazeteciler ile kahvaltı programında buluştu. Gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirten Başkan Gökhan Yüksel, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Gazetecilerin karşı karşıya kaldıkları en zor koşullara rağmen görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti.

Mehmet Ali Büklü Parkı Gezegen Kafe’de gerçekleşen programa, Başkan Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Başkan Yardımları Dr. Dilek Kars, Olcay Özgön, Basın ve Yayın Müdürü Umut Veli Develi, Halkla İlişkiler ve Komşu İletişim Müdürü Burcu Türkoğlu ile gazeteciler katıldı.

“Kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge bırakmadık”

Programda Başkan Gökhan Yüksel, göreve geldiği 2019 yılından bu yana Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmaları bir sunumla anlattı. Kartal’da, insan odaklı bir belediyeciliği merkeze aldıklarını belirten Başkan Gökhan Yüksel, son 5 yıllık dönemde ilçede yaşanan değişimlere dikkat çekti. Altyapıdan üstyapıya, İstanbul depremine hazırlık ve yeni yaşam merkezlerinin hayata geçirilmesi ile yeşil alanlarının artması noktasında ilçede her alanda büyük değişimlere imza atıldığını kaydetti.

Yeni yaşam merkezlerinin hayata geçirilmesi, Altyapıda 25 yıllık sorunların çözüme ulaştırıldığını, kültürel ve sosyal alanda insanı merkeze alan bir belediyeciliği hayata geçirdiklerini vurguladı. İstanbul depremine hazırlık çalışmaları kapsamında da kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ciddiyetle devam ettiklerini ve kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge bırakmadıklarını belirtti.

 “Kartal’da, Riskli Olarak Tespit Edilen Yapıların Yüzde 95’ini Yıktık”

Sadece 5 yıllık dönemde, riskli olarak tespit edilen yapıların yüzde 95’ini yıktıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü; “Deprem gerçeğini en çok ciddiye alan belediyelerden biriyiz. Kartal’da planlama noktasında sorunlu olan bölgelerimiz vardı. Bunlardan biri Uğur Mumcu Mahallesi’ydi. Bu dönemde, Kartal’da kentsel dönüşüm noktasında planı olmayan bölge kalmadı. 1980’li yıllardan bugüne kadar olan sorunlardı bunlar. Yine bugüne kadar, 100 binden fazla insanımızın riskli yapısının dönüşümünü sağladık. Son 5 yıllık dönemde, riskli olarak tespit edilen yapıların yüzde 95’ini yıktık. Yeni dönemde de, kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aynı ciddiyetle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“100 parkı yeniledik, yeşil alanların sayısını arttırdık”

Konuşmasının devamında, Kartal’da 25 yılı aşkın altyapı sorunlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber çözüme ulaştırdıkların söyleyen Başkan Gökhan Yüksel, yine bu dönemde ilçedeki yeşil alanların artmasına dikkat çekti. 100 parkta yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yüksel, “Komşu İletişim Merkezi’ni kurduğumuzda en çok talep aldığımız konulardan biri sokak hayvanlarıyla ilgiliydi. Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’mizin en hızlı şekilde açılışını sağladık. Can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizim için çok önemliydi. Yine, KİMER’e en fazla gelen taleplerden birinin parklar noktasında olduğunu tespit ettik. 100 parkı yeniledik, Kartallı komşularımızın hizmetine yeni parklar kazandırdık ve yeşil alanların sayısını arttırdık.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu