Deva PartisiSiyasetSiyasi Partiler

Sadullah Ergin: “Öğrencilerin güvenli ve ekonomik şartlarda barınacağı yeni yurtlar düşünülüyor mu?”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a öğrenci yurtlarının kapasitesini hatırlatarak, barınma konusunda sorular sordu.

Yüksek enflasyon ve deprem kaynaklı iç göç nedeniyle Ankara’daki kira bedellerinin ülke ortalamasının da üzerinde artmasına değinen Sadullah Ergin, “Bu artış, öğrencilerin temel ihtiyaçlarından biri olan barınma konusunu da önemli bir sorun haline getirmiştir. Özellikle Ankara’daki üniversitelerde okuyan gençler, uygun ve güvenilir barınma imkanlarına erişim konusunda zorluklar yaşamaktadır.” dedi.

Ergin, 2024 yılı itibarıyla Ankara genelinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 40 öğrenci yurdu bulunduğunu hatırlatarak, “Yurtların toplam kapasitesi 46.040’tır. Bu kapasitenin 32.136’sı kız öğrenci, 13.904’ü ise erkek öğrenci içindir. Ancak 2023 yılı verilerine göre Ankara’da bulunan üniversite öğrencisi sayısı toplam 355.048’dir.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partili Ergin, aşağıdaki sorulara cevap istedi:

  1. Ankara’da üniversite okumakta olan Üniversite öğrencilerinden yaklaşık üçyüzbini kendi imkanları ile barınmaya çalışmaktadır. Bu öğrencilerin güvenli ve ekonomik şartlarda barınabilecekleri yeni yurtlar yapılması düşünülmekte midir? Bu konuda yapılmış herhangi bir planlama var mıdır?
  2. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından özel sektörden yurt binası kiralanması yöntemine daha önce de başvurulmuştur. Bu model üzerinden yurt açığının kapatılması mümkün iken neden sınırlı kiralama yapılmaktadır?
  3. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında barınmak için başvuruda bulunan fakat kapasite yetmediği için yurda alınamayan öğrenciler için ilave bir maddi destek verilmesi düşünülmekte midir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu