GalatasarayKulüp HaberleriSpor

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi’nde “Yılın Başkanı” ödülü Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek’e verildi

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Turkuvaz Medya’nın düzenlediği Turkuvaz Medya Spor Zirvesi’nde ‘Yılın Başkanı’ ödülüne layık görüldü.

Başkan Özbek’in yanı sıra yılın takımı Galatasaray, yılın teknik direktörü Okan Buruk, yılın kalecisi Fernando Muslera, yılın sol stoperi Abdülkerim Bardakcı, yılın sağ beki Sacha Boey, yılın sol kanadı Kerem Aktürkoğlu, yılın golcüsü ise Mauro Icardi seçildi. 

Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Dursun Aydın Özbek, şu açıklamayı yaptı: 

Turkuvaz Medya’nın gelenekselleşmiş olan spor ödüllerinde beraberdik. Geçtiğimiz günlerde 12 şehidimiz var. Ülkemizi yasa boğan bu olaydan dolayı şehitlerimize rahmet diliyorum. Yakınlarına, ailelerine Allah’tan sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun. 

Bugünkü gündeme futbol vardı. Turkuvaz Medya her zaman olduğu gibi Türk futbolunun büyük destekçisi. Futbola yapmış olduğu yorum ve analizlerle büyük destek veriyor. Ben de bir futbol adamı olarak Turkuvaz Medya’nın bu çabalarına destek vermek istiyorum. Yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Türk futbolu adına teşekkür ediyorum. 

Bildiğiniz gibi 2023 yılının sonuna doğru yaklaşıyoruz. 2024 yılının Türk futbolu için, ülkemiz için güzel bir yıl olmasını diliyorum. Şimdiden yeni yılınızı kutluyorum.

Dünkü derbi maçı çok güzel olmadı. Performansı yüksek seviyede değildi ama mücadele vardı. Dünkü maça damgasını vuran, Icardi’ye yapılan penaltı pozisyonuydu. Özellikle bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Futbolun içinde olan kişiler; TFF, naklen yayın kurumu, kulüpler, kamu… Bir şeye dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Futbol hassas bir oyun. Oynanıyor, saniyede geçip gidiyor. Türkiye’de herkes futbolla ilgili. Bazı hareketlerden kaçınmak lazım. Dünkü penaltı pozisyonunda Djiku, Icardi’ye sağ kroşe vurdu. Futbolun içinde bunların olmaması lazım. Bu hareketin cezalandırılması gerekirdi. 

Dünkü yorumcuları dinledikten sonra bu hassasiyet ortaya çıktı. Bu kadar açık, net bir hareket hakem tarafından görülmeyebilir; ama VAR diye bir organizasyonumuz var. VAR’ın amacı bu tür pozisyonları detayına kadar görmesi ve hakemi uyarması ile ilgili bir organizasyondu. Ben de daha önceki başkanlığımda VAR’ın gelmesi için büyük katkı verdim. 

Soru işareti olan kısım şu. Maç 26 kamerayla çekiliyor. 26 kamera görüntüsünün hepsi VAR’ın önüne gitti mi? Gittiyse bir problem. Hareket bana göre çok net. Görüntülerin hepsinin VAR’a gitmediği yönünde  dedikodu dolaşıyor. VAR’daki hakemler de bunu tam süzemedikleri için icraatta bulunmadılar iddiası var. 

Daha vahimi, eğer dedikleri doğruysa, görüntüler BeIN Sports’tan seçilerek VAR ekranlarına düşüyorsa o zaman tuzun koktuğu yerdeyiz. Bu itibarla tüm yetkililere çağrı yapıyorum. Olay en ufak detayına kadar incelensin. En azından 2024’e girerken bu tip tartışmalarla, bu tip pozisyonların peşinden koşmakla yorulmayalım.

Elimizde her şey var. Bunun çalıştırılmaması konusunda tereddütler var. Kaostan, karışıklıktan beslenenler mi var? Bunun yorumunu size bırakıyorum. Bu işin takipçisi olacağız. Bunun sadece Galatasaray’ın problemi olduğunu düşünmüyorum. Genel bir problem. Bu şekilde VAR’ın performansının daha yüksek olması, daha iyi çalışabilmesi için tüm görüntülerin VAR’ın önüne düşmesi lazım. 

Djiku Icardi’ye bir kroşe attı. Geçmişte futbol paydaşlarımızdan bazı arkadaşlarımızın yaptığı ‘şunları tokatlayın’ çağrısı vardı. Herhalde Djiku da tam anlamadı. O başka maksatla söylenmişti. Saha içinde bunu uygulamaya kalktı. Keşke bu görülseydi ve tartışmalara mahal vermeseydik. 

Spor mecralarında giderek spor sahalarına yakışmayan hareketler çoğalıyor. Bütün yönetici arkadaşlarıma, başkanlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu seviyeye işi getirmeyelim. İtidal tavsiye ediyorum. Topluma verdiğimiz mesajlar çok önemli. O itibarla ligin ikinci yarıya daha dostça, kardeşçe, birbirimizle iyi geçinerek devam etmemizi tavsiye ediyorum. Biz Galatasaray olarak o yönde davranacağız. 

Galatasaray – Fenerbahçe maçları dünyada önemli maçlar arasında. Peş peşe gelmesi pek iyi değil. Derbinin bir lezzeti olması lazım. Arabistan’da Fenerbahçe ile oynayacağız. Burada ki maçtan daha güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Bu bir Süper Kupa. İki şampiyon takımın mücadelesi olacak. Ortaya konan performanstan kimsenin mutlu olmadığı konusu var. İnşallah bu sefer performansıyla güzel bir final oynayacağız. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu