BasketbolFenerbahçeKulüp HaberleriSpor

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Nesibe Aydın ile karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Metro Enerji Salonu’nda oynanan müsabakadan 96-57 galip ayrıldı ve adını Balıkesir’in ev sahipliğinde 4-5 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’e yazdırdı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde

Diğer çeyrek final karşılaşmasında Emlak Konut’u 63-72 mağlup eden OGM Ormanspor, Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımının yarı finaldeki rakibi oldu.

Yarı final müsabakaları, 4 Ocak Perşembe günü Balıkesir’in ev sahipliğinde Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda oynanacak.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, mücadeleye şu 5’le başladı:
Alperi Onar, Natasha Howard, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride.

Emma Meesseman ve Natasha Howard’ın basketleriyle maça hızlı başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, 8-0’ı buldu.

Konuk ekip maçtaki ilk basketi Jessica Thomas’la üretse de Fenerbahçe Alagöz Holding farkı çift hanelere çıkardı. (12-2) Alperi Onar ve Yvonne Anderson’ın da katkı verdiği çeyrekte skor 16-6’ya geldi. Savunmada dirençli bir görüntü çizen Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, hızlı hücumlarla sonuca gittiği çeyreği 24-12 önde tamamladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ING Kadınlar Türkiye Kupası yarı finalinde

Tilbe Şenyürek ve İlayda Güner’in karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte Alperi Onar ve Yvonne Anderson’la vites yükselten Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, skoru 33-17’ye getirdi. Çeyrekte son 1 dakikanın içine 44-29’la önde giren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, soyunma odasına da 46-31’le önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Howard ve Anderson’la üretken başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, farkı 24 sayıya kadar çıkardı. (57-33) Bu skorla molaya giden konuk ekip, moladan Jessica Thomas’ın isabetiyle dönse de geriye kalan bölümde skorerleriyle rakibin direncini kıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, karar çeyreğine 78-43’le önde girdi. 

Alperi Onar, Tilbe Şenyürek ve Emma Meesseman’la final periyotunda üretken ve rahat bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı maçta son 4 dakikanın içine 89-51 önde girdi. Duygu Özen, Selin Rachel Gül ve Ayşe Yılmaz gibi genç oyunculardan da katkı alan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, parkeden 96-57 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı.

Skor dağılımı: Howard 23, Alperi 16, Tilbe 14, Anderson 11, Meesseman 11, Sevgi 9, İdil 8, Ayşe 4.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu