Bölgesel HaberlerİstanbulKartalYurt Haberleri

Kartal Belediyesi Eğitim Çadırında yapılan panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda; kadınların karşılaştığı sorunlar ve zorluklara destek olmak amacıyla farklı konularda panel düzenlemeye devam ediyor. Kartal Belediyesi Eğitim Çadırı’nda yapılan panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

‘Bir Bilene Danışıyorum’

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Cumhuriyet Kadınları Derneği iş birliğiyle ‘Bir Bilene Danışıyorum Kadın Buluşması’ kapsamında gerçekleştirilen panelde bu kez; bağımlılıkla mücadele ve ailelere düşen görevler ile medeni kanunun kadına tanıdığı haklar (boşanma, nafaka, velayet, mal paylaşımı) masaya yatırıldı.

İki oturum şeklinde yapılan panelde ilk oturumda, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele ve ailelere düşen görevler anlatıldı. Uyuşturucunun zararları, toplum içinde yayılımı ve neler yapılması gerektiği barkovizyon eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Panelin ikinci oturumunda ise, Av. Sezen Eser tarafından medeni kanunun kadına tanıdığı haklar anlatıldı. Sezer, kadının boşanma, nafaka, velayet ve mal paylaşımı konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattı. Panel soru-cevap şeklinde devam etti.  

Panelin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şükran Öncü ile Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan birer konuşma yaptı. Kadınların karşılaştıkları sorunlar için bu tarz panellerin önemine değinen Başkan Yardımcısı Kars, kadınların birlik ve beraberlik konusunda kenetlemeleri gerektiğini ifade etti. Kartal Belediyesi tarafından yapılan bu panellerin devam edeceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Kars, Kartal Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak olan etkinliklere de davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu