31 Mart 2024 Mahalli SeçimleriDeva PartisiMahalli SeçimlerSeçimlerSiyasetSiyasi Partiler

Ali Babacan: “Biz ve bizim gibiler kalabalığız, herkesten daha fazlayız”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 22 Mart Cuma akşamı Kayseri’de iftar programında konuştu. Babacan konuşmasında, yerel seçimlere giderken ortaya çıkarılan video ve ses kayıtlarına, ekonomiye, Merkez Bankası’nın faiz artırımına değindi.

Ali Babacan’ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

“Yarınları hep birlikte, makul insanlarla kuracağız”

“Yarınlardan umutluyuz. Çünkü biz ve bizim gibiler aslında çok kalabalığız. Sayıca diğer herkesten daha fazlayız. İnşallah daha da büyüyeceğiz, daha da kalabalık olacağız. Yarınları hep birlikte, makul insanlarla kuracağız.”

“Kavgasız, gürültüsüz, huzur içinde yaşamak isteyen insanlarız”

“Biz bu ülkenin makul insanlarıyız. Bu ülkede kavgasız, gürültüsüz, huzur içinde yaşamak isteyen insanlarız. Bakın, soframız ne güzel, ne kadar huzurlu. Burada olan herkes çocukları için, torunları için adil ve zengin bir Türkiye istiyor. Buradaki insanlar, hiç kimseye siyasi düşmanlık etmeyen, kin beslemeyen insanlar. Böyle bir hazırunla şu an beraberiz.”

“Düşmanlığı büyütenler değil, ekmeğini bölüşenler kazanacaktır”

“Sağa sola bağıranlar, öfke nöbetleriyle hakaretler edenler değil; huzurun yanında olanlar kazanacaktır. Hamaset ve laf kalabalığı dışında bir şey bilmeyenler değil, adaletin yanında ve zenginliğin yanında olanlar kazanacaktır. Biz çok iyi biliyoruz; düşmanlığı büyütenler değil, ekmeğini bölüşenler kazanacaktır.”

“Bankaların kesesinden emekliye cömertlik yapmaya çalışıyorlar”

“En son emekliye müjdeyi duydunuz herhalde, değil mi? Bankaların promosyon rakamları artacakmış. Herhalde en az üç yıllığına emeklilere bir sözleşme imzalatacaklar, bir defalığına, artık 8 bin lira mı, 10 bin lira mı, 12 bin lira mı; bir defalığına bir ödeme yapacaklar. Onu da bankalara yaptıracaklar. Seçimlere bir hafta kala emeklilerimize verdikleri sürpriz, el kesesinden cömertlik. Bankaların kesesinden emekliye cömertlik yapmaya çalışıyorlar.”

“Karşılıksız para bastırmaya devam ettirdiğiniz sürece enflasyon düşmez, düşmeyecek”

“Seçimlerden önce ‘Nas’ var, faiz inecek, ben iş başında olduğum sürece artmaz diyenler, seçimden sonra tam dokuz kere faiz artırdı bu ülkede. Ve inanın o da işe yaramayacak. Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum; Merkez Bankası’na karşılıksız para bastırmaya devam ettirdiğiniz sürece, faizi ne yaparsanız yapın, bu ülkede enflasyon düşmez, düşmeyecek.”

“Onlar birbirleriyle kavga ederken, halkımız feryat içinde”

“Görüyoruz: Masalarda paralar sayılıyor, görüntüler var. Türlü türlü pazarlıklar dönüyor, üç mü beş mi, meğer üç beş dedikleri milyon dolar; ses kayıtları var. Görüyoruz: Bir de bu sesleri kaydedenler ve seçime üç kala yayanlar var. Sanki dünün hadisesiymiş gibi. Onlar birbirleriyle kavga ederken, halkımız feryat içinde. Emekli perişan, asgari ücretli perişan, öğrenciler perişan.”

“Birbirlerini tehdit etme telaşındalar, siyaseti kirletme yarışındalar”

“Son düzlükte birbirlerini tehdit etme telaşındalar, siyaseti kirletme yarışındalar. ‘Senin adayının şu videosu çıktı, şundan şu kadar para almış’ tartışmaları var; bozuk yollardan, kaldırımlardan bahseden yok. ‘Şuradaki kişi bilmem kimin adamıymış, o bizden değil’ tartışmaları var; sahipsiz sokak hayvanlarından bahseden yok. ‘Bilmem kim, bilmem kimle pazarlık yapmış, adaylıktan çekilecekmiş’ iddiaları var; gelmeyen otobüslerden, kalabalık toplu taşıma araçlarından bahseden yok.”

“Hem başkan adaylarımız hem Belediye Meclis üyesi adaylarımız için destek bekliyoruz”

“Sandık günü pusulalarda DEVA’nın alacağı her bir oy ‘Ben özgür ve adil bir ülke istiyorum’ demek. Sandık günü DEVA’nın alacağı her oy iktidara ‘Ben güçlü ekonomi istiyorum, zengin ve mutlu bir ülke istiyorum’ demek. Sandık günü DEVA’nın alacağı her oy iktidara ‘Adil bir ülke istiyorum’ demek. Bu sebeple sizden hem başkan adaylarımız için hem de Belediye Meclis üyesi adaylarımız için destek bekliyoruz.”

“Geriye baktığımızda onur duyacağımız ayak izleri var”

“Geçtiğimiz günlerde İstanbul’daydım, Sultanhamam’daydım. İstanbul ticaretinin önemli bir merkezidir biliyorsunuz. Orada kestane satan bir arkadaşımız bana şunu söyledi. Dedi ki, ‘Başkanım’ dedi, ‘Gidilen hedef önemli ama arkada bıraktığınız ayak izleri de önemli’ dedi. Bakın, bu seyyar kestane satan bir arkadaşımız. Ve dedi ki, ‘Siz sakın ha duruşunuzu bozmayın, bu milleti ayrıştırmayın, bu yolda devam edin’ dedi. Çok şükür, geriye baktığımızda onur duyacağımız ayak izleri var.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu