Bölgesel HaberlerİstanbulKartalYurt Haberleri

Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, çocukların ve gençlerin odak merkezi oldu

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube ortaklığıyla geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, çocukların ve gençlerin odak merkezi oldu.

Teknolojinin yeniliklerini ve keşiflerini; çocuklara ve gençlere sunan Kartal Belediyesi Makine Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, bilimin evrenselliğini de gözler önüne seriyor. Bilimin deney, gözlem ve düşünce aracılığıyla sistematik bir şekilde yeni nesile aktarılmasını sağlayan merkezde, bu kez Kartal Belediyesi kreş öğrencileri, yeni teknolojileri eğitimcilerden uygulamalı olarak yerinde öğrendi. Meraklı bakışlar eşliğinde merkezdeki bölümleri gezen ve birbiri ardına yetkililere soru soran minik öğrenciler, yeni teknolojilerle tanışma fırsatı buldu. Çocuklar için tasarlanan Çocuk Bilim ve Deney Atölyesi’nde eğitmenler teknoloji konusunda çocuklara bilgi verdi. Basit deneylerin ileri teknolojilere nasıl temel oluşturduğu çocuklara anlatıldı. Gün boyu teknoloji ile içi içe bir gün geçiren çocuklar, lego eğitim setleriyle de renkli ve eğlenceli anlar yaşadı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ve Kreş Müdürü Hilal Kıraç’da çocukları bu gezide yalnız bırakmadı. Kreş öğrencilerine eşlik eden Başkan Yardımcısı Kars, merkezde çocukların teknolojileri keşfetme fırsatı bulduklarını ifade ederek, merkezin Kartal’daki gençler ve çocuklar için önemine vurgu yaptı.

Başkan Gökhan Yüksel’den Çocuklara ve Gençlere Davet

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öngörüsü ile hizmete açılan merkezde, geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişmesi hedefleniyor. Başkan Gökhan Yüksel, özellikle çocuklar ve gençleri yeni teknolojilerle buluşturmak amacıyla böyle bir merkezi Kartal’a kazandırdıklarını ifade etti. Çocukları ve gençleri Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’ne davet ederek geleceğin vizyonunu inşa edecek yeni nesli desteklediklerini belirtti.

Bilim ve teknoloji konusunda kendini tanımak ve geliştirmek isteyen gençlere de destek sunacak merkezde, çocuklarının potansiyelini keşfetmesine olanak sağlanıyor. Çocukların bilime ilgi duymasını sağlayacak konuların yer aldığı merkezde; deneyler, çocuklar ve gençlerin bilimi kavramasını sağlayacak şekilde anlatılıyor. Hem laboratuvarda hem de dijital ortamda yapılan deneyler sayesinde, çocuklar bulundukları yerden anlamak istedikleri konuya ilişkin deneylere erişebilme imkanına da sahip olabiliyor. Deneyler arasında Sıfır Atık gibi alışkanlık geliştirmeye yönelik çalışmalar yanında, Gökyüzünde Saklambaç gibi eğlenceli başlıklar da var. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu