Deva PartisiSiyasetSiyasi Partiler

DEVA Partili Ekmen, Erdoğan ve Varank’a uzay programı hedeflerini hatırlattı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Varank’a uzay programı hedeflerini hatırlattı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2021 yılında yaptığı konuşmayı hatırlatarak sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şubat 2021 yılında Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın tanıtımında yaptığı konuşmada, “2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedefler arasında yer alan ve sıklıkla tekrar edilen, 2023 için yapılması planlanan maddelerden birkaçı aşağıdaki şekildedir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Ay’a ilk teması gerçekleştirmek.
Uzaya erişimi sağlamak ve bir uzay limanı işletmesi kurmak.
Bir uzay teknolojisi geliştirme bölgesi kurmak.
Bir Türk vatandaşını uzaya göndermek.
Yeni nesil uydu geliştirme alanında dünyayla rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarmak.
Türkiye’ye ait bölgesel konumlama ve zamanlama sistemi geliştirmek.
DEVA Partili Ekmen, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ı etiketleyerek uzay programı hedeflerini sordu.

Ekmen; “Etkinliği hazırlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve ekibini tebrik eden Erdoğan, “Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Niye bu kadar saldırıyorlar, neden? ‘Çılgın Türkler geliyor’ diyorlar.”

Sn. Bakan, görevde olduğunuz dönemde taahhüt edilen bu hedeflere ulaşamamanızın sebebi nedir? @varank” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu