FenerbahçeFutbolKulüp HaberleriKulüplerSpor

İsmail Kartal, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Galatasaray maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.

Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Kendi evimizde kazanmak için mücadele ettik. Bütün planımız da kazanmak üzerineydi. İlk devre daha çok ofansif oyuncuyla oynayarak erken bulacağımız bir golle maçı lehimize çevirmeyi planlamıştık.

Ama ilk devre baktık ki oyunun bazı bölümlerinde Galatasaray’ın etkinliğini gördük, özelikle orta sahada, orta alanda. İkinci yarıda hemen buraya müdahale ettik.

İsmail’i oraya alarak, daha dinamizm katarak, rakibe önde baskı yaparak, kazandığımız toplarla rakibi oynatmayarak ve üçüncü bölgede hemen geçişlerle beraber gol bulmaktı amacımız.

Rakibe daha baskılı oynadık, topu birazcık daha oynamaya çalıştık, birazcık daha ilk yarıya oranla topun bizde kalmasını sağlayarak oynadık.

Kanatlardan özellikle iyi ataklar geliştirdik. Birkaç tane de pozisyonumuz vardı. Her ne kadar bir iki tanesi yüzde yüz gibi olsa da yüzde yüz olmayan pozisyon veya gol olabilecek pozisyonlarımız vardı.

Doğru tercihler yapabilseydik…

Sonuçta çok iyi mücadele ettik, özellikle de ikinci yarı.

Kazanmak için oyuncularım sahada mücadele ettiler. Sonuçta iki takım da bugün iyi mücadele etti. Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin bu tip maçları.

Sonuçta bu ligin lideriyiz.

Yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

İsmail Kartal, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda 29 Aralık Cuma günü oynayacağımız Süper Kupa müsabakası ile ilgili ise şunları söyledi:

Bu bir lig maçı. Bu uzun bir maraton. Uzun soluklu bir maraton. Her iki takım için de daha önümüzde çok maçlar var. Ama Süper Kupa sadece bir tane maç olacak ve bitecek. O maçtaki stratejilerimiz tabii ki farklı olacak. Fred’in de aramıza dönmesinin tabii ki bizim için olumlu, pozitif bir etki yaratacağını biliyoruz. Orada tek maç üzerine kurgumuz olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu