FenerbahçeFutbolKulüp HaberleriKulüplerSpor

Fenerbahçeli Futbolcular, Galatasaray maçının ardından konuştu

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray’la 0-0 berabere kaldı.  Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maçın ardından Alexander Djiku, Miguel Crespo ve İrfan Can Kahveci yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.
 
Alexander Djiku: Bugün kompakt bir görüntü sergilediğimizi ve defansif anlamda takım olarak güçlü bir savunma yaptığımızı düşünüyorum
 
Sözlerine, “Öncelikle Türk insanlarına başsağlığı dileklerimi ileterek başlamak istiyorum.” diyerek başlayan Alexander Djiku, maçla ilgiliyse, “Bugün kompakt bir görüntü sergilediğimizi ve defansif anlamda takım olarak güçlü bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. İyi atağa çıkan oyuncuları vardı. Dolayısıyla kolektif bir şekilde savunmayı da iyi yapmamız gerekiyordu. Rakip kalede daha fazla fırsat yaratabilirdik.” ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray ile 29 Aralık 2023 Cuma akşamı Suudi Arabistan’da oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa maçıyla ilgiliyse Djiku, “Yine zor bir maç olacak. Taktiksel anlamda büyük bir maç olacağını düşünüyorum. Bugün ilk yarı özelinde konuşacak olursak biraz daha hareketsizdik. Biraz daha hareketli olmamız gerekiyordu. Ama ikinci yarı ilk yarıya göre çok daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim bu anlamda. İkinci yarı daha fazla şans yarattık. Süper Kupa’da oynayacağımız maçta bugün ikinci yarıda sergilediğimiz performansın biraz daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Böyle bir performans ortaya koymalıyız.” değerlendirmesini yaptı.
 
Miguel Crespo: Sahada üstün olan taraf bizdik. Girmiş olduğumuz pozisyonlar daha netti fakat değerlendiremedik
 
Maçı değerlendiren Crespo, “İki büyük takım arasında oynanan çekişmeli ve zor bir maç oldu. Bana sorarsanız sahada üstün olan taraf bizdik. Girmiş olduğumuz pozisyonlar daha netti fakat değerlendiremedik, gol atmayı beceremedik. Maç da berabere bitti. Bu harika taraftara 3 puanı armağan edemedik. Yolumuza devam ediyoruz. Ligde hala birinciyiz. Çok fazla maç var, uzun bir yol var. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
İrfan Can Kahveci: Pozisyonlar az olsa da mücadeleci bir derbi oldu
 
Şehitlerimiz için duyduğu üzüntüyü, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” sözleriyle dile getiren İrfan Can Kahveci, maçla ilgili, “Tutuk bir derbi oldu. Bugün kazanmak istedik. 5 gün sonra Süper Kupa maçı var. Onda galip gelmek istiyoruz. Pozisyonlar az olsa da mücadeleci bir derbi oldu. İkili mücadelenin fazla olduğu bir maç oldu. İnşallah Süper Kupa maçını kazanmak istiyoruz.” değerlendirmesi yaptı.
 
Fred’in yokluğuyla ilgiliyse İrfan Can, “Fred hem çok kaliteli hem de çok tecrübeli bir oyuncu. Savunmadan hücuma geçişimizde, hücumdan savunmaya geçişimizde çok faydalı bir oyuncu. Onun eksikliğini gerçekten hissediyoruz. Onun yerini doldurmaya çalıştım ama tabii onun kadar olmadı diyebilirim. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Zaten 5 gün sonraki maçta var. İnşallah o maçı kazanacağız.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu