Deva PartisiSiyasetSiyasi Partiler

Devlet kaşıkla verdiğini kepçeyle alma peşinde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal: “Devlet kaşıkla verdiğini kepçeyle alma peşinde”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, yeni yılla birlikte vergi, harç ve cezalardaki artışın belirlenen maaş zammından daha fazla olduğunu belirtti.

Karal, ”Yeni yıla, yeni zamlarla ‘hoş geldin’ dedik. Devlet kendi alacağı vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 58,46 olarak belirledi. Köprü ve otoyollara yüzde 76 zam geldi ama asgari ücrete yüzde 49 reva görüldü. Devlet, vatandaşın zamlı maaşı eline geçmeden kaşıkla verdiğini kepçeyle alma peşinde” dedi.

Açıklamalarda bulunan DEVA Partili Hasan Karal, 2024 yılının hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak tüm insanlık için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl temennisinde bulundu.

Yeni yılla birlikte zamların da güncellendiğini belirten Karal, asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zam henüz çalışanların eline geçmeden raflardaki fiyat etiketlerinde artışlar görüldüğünü aktardı.

“Hak mı bu, adalet mi bu?”

Yüksek enflasyon nedeniyle maaşların her geçen gün eridiğini vurgulayan Karal, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yıl geldi ama zamlarla geldi. Yeni yıla hepimiz yeni zamlarla ‘hoş geldin’ dedik. Çarşıda, pazarda her şey en az yüzde 100 zamlandı. Devlet kendi alacağı vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını bile yüzde 58,46 olarak belirledi. İşçiye, emekçiye gelince asgari ücrete yüzde 49 zam reva görüldü. Karayolları tarafından işletilen otoyol ve köprülere yüzde 76, Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılan otoyol ve köprülere yüzde 50 yeni yıl zammı geldi. 3 Ocak’ta da ÖTV düzenlemesi nedeniyle mazota ve benzine en az 2 lira zam gelecek. Devlet, vatandaşın zamlı maaşı eline geçmeden kaşıkla verdiğini kepçeyle alma peşinde. Hak mı bu, adalet mi bu?”

“Maaş zammı birkaç ay sonra anlamını yitirecek”

Hasan Karal, memur ve emeklilerin de gözü kulağının açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerinde olduğunu anımsattı.

Karal, insanların tek istediğinin geçinebilecek bir maaş beklentisi olduğunu kaydederek, “Görülüyor ki asgari ücrette olduğu gibi memur ve emekli maaş zamlarında da vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri nedeniyle zaten gerçek rakamlar ortada yokken, yüksek enflasyon nedeniyle verilen zamlar, çok değil birkaç ay sonra anlamını yitirecek. Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ne yazık ki bu kısır döngü sürüp gidecek. Vatandaşın sırtına yüklenen faiz yükü, vergiler artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu