Bölgesel HaberlerİstanbulKartalSanat ve KültürTiyatroYurt Haberleri

Kartal Belediyesi Tiyatro Sezonu Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, kültür-sanat programları kapsamında, birbirinden farklı oyunları tiyatro tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

‘Afet ile Diana’ adlı tiyatro oyunu Soğanlık Kültür Merkezi’nde, ‘Yasağım, Yasaksın, Yasak’ adlı oyun ise Hürriyet Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği her iki oyun, izleyiciden tam not aldı.

‘Yasağım, Yasaksın, Yasak’ Adlı Oyun Hürriyet Kültür Merkezi’nde Seyirciyle Buluştu

Hakan Hüseyin Gül’ün kaleme aldığı, Tuncay Tan’ın yönettiği; ‘Yasağım, Yasaksın, Yasak’ adlı tiyatro oyunu izleyiciler ile buluştu. Ekonomik sorunların aile yaşantısına yansımalarını trajikomedi olarak sahneye taşıyan oyun, Hürriyet Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyuna, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Ünder ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. 90 dakika ve iki perde olarak sahnelenen oyun izleyicilerden tam not aldı. Oyunun sonunda, tüm oyuncu kadrosu seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Yardımcısı Yasin Ünder’den tüm oyunculara teşekkür

Gecenin sonunda, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Ünder, tüm oyunculara çiçek takdim ederek teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Ünder, “Yine sizlerle birlikte güzel bir gece geçirdik ve bu etkinliği gerçekleştirmemize katkı sağlayan tüm ekibe, sanatçılara ve tabii ki siz değerli izleyicilere teşekkür ediyorum. Sanatın, kültürün ve tiyatronun birlikteliği sayesinde, Kartal’da daha nice renkli sezonlara imza atacağız. Katılımınız ve desteklerinizle birlikte, kültür-sanatı daha da ileriye taşıyacağımıza inancımız tam. Her bir oyuncuya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  Ifadelerini kullandı.

Karaca ailesinin trajikomik hikâyesi

Ekonomik sorunların aile yaşantısına yansımalarını trajikomedi penceresinden ele alan oyunun konusu ise şöyle; Karaca ailesinin sıradan bir yaşamı vardır. Fakat bu sıradan ailenin ekonomik zorluklar kapısını çalar. Ekonomik zorlukların altından kalkılamaz bir hale gelmesi Karaca ailesini çeşitli önlemler almaya mecbur bırakır. Ancak bu önlemler ailenin işgüzar üyesi olan Harun yüzünden giderek tuhaf bir hal alır. Hikâyenin sonunda, bu fedakârlıkların bir ödülü olacak mı, yoksa ailenin geleceği hala belirsiz mi olacaktır, belli değildir.

Kadın Dayanışmasını Anlatan Oyun ‘Afet ile Diana’ Büyük Beğeni Topladı

Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’nde sahnelenen, ‘Afet ile Diana’ oyunu ise Kartallı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Yazarlığını ve yönetmenliğini Sevilay Saral’ın yaptığı ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sahneye koyduğu oyun, seyircileri hem düşündürdü hem de güldürdü. Oyunda rol alan Neslihan Arol ve Aysel Yıldırım performanslarıyla göz doldurdu.

Oyunun sona ermesinin ardından sahneye çıkan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, kadınların sessiz kalmamalarını, hayatın her alanında var olmaları gerektiğini vurgulayarak oyunculara çiçek buketi takdim etti. 70 dakika boyunca izleyenlere ‘kadın dayanışmasını’ yeni bir bakış açısıyla sunan ‘Afet ile Diana’ adlı oyunda, kendi kendini çöpe atmış olan Afet ve birileri tarafından çöpe atılmış olan Diana’nın çöplükte karşılaşması ve kadın dayanışmasıyla uygarlığın çöplüğünü yeşertmeleri anlatıldı. Senaryosu ve oyunculuğuyla izleyenleri oyun sonuna kadar kendine bağlayan oyun Kartal seyircisinden tam not aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu