AdanaBölgesel HaberlerDeva PartisiSiyasetSiyasi PartilerYurt Haberleri

Yumurtalık’ı Tarım ve Turizmin Merkezi Haline Getireceğiz

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, seçim çalışmaları için Yumurtalık’taydı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Milli ve teşkilat mensuplarıyla Yumurtalık’ta sahaya inen Kısacık, Yumurtalık Belediye Başkan Adayları Uğur Karataş’la merkez ve taşra mahallelerde gerçekleştirdiği programlarla Karataş’a vatandaşlardan destek istedi.

Yumurtalık Belediye Başkan Adayı Uğur Karataş ve teşkilat mensuplarıyla ilçe binasında bir araya gelen Kısacık, toplantı sonrasında Atatürk ve Hüseyin Baykara caddelerinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu. Ziyaret sırasında yoğun ilgi gören Kısacık, esnaf ve vatandaşlardan 31 Mart seçimlerinde Yumurtalık ilçe başkan adayı Uğur Karataş’a destek vermelerini istedi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdikleri Kısacık ve Karataş’a, bakım onarım açıklamasıyla sabahtan akşam saatlerine kadar sık sık elektiriklerinin kesildiğinden hatta bazı akşamlar geç vakitlere kadar gelmediğinden dert yandı. Bir işletme ziyareti sırasında işletme sahibinin, ‘Size çay yada kahve ikram etmek isterdim ama görüyorsunuz elektiriğimiz yok, dün de suyumuz yoktu. Kusura bakmayın lütfen’, diyerek durumdan şikayetini dile getirdi.

Yumurtalık’ı Tarım ve Turizmin Merkezi Haline Getireceğiz

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kısacık, Yumurtalık gibi Akdeniz’in kenarında, kış mevsimine göre hava sıcaklığının uygunluğu sayesinde haftasonu misafir çeken bir ilçe olmasına rağmen yaşanan sorunların Yumurtalık’ın bölge turizminde cazibe merkezi olamamasını açıkladığını belirterek, “İnsanlar şehir stresinden kaçıp güzel bir hafta sonu geçirmek için, Yumurtalık’ın bahar mevsimini andıran havası ve denizi için gelmiş ama sular kesik ve elektrikler yok. Fırınlar, kasaplar, balıkçılar ürünlerini muhafaza etmekte zorlanıyor. İşletmeler gelen misafirlere nasıl hizmet verecek? Esnaf nasıl kazanç sağlayacak? Dijital çağda yaşadığımız şu dönemde böylesi bir durumun yaşanması Yumurtalık ilçemizin sahipsizliğinden başka bir durum ile açıklanamaz. İşte bu yüzden yıllardır Yumurtalık bir turizm merkezi haline gelemiyor, gelişemiyor. Çünkü turizmi etkin kılacak bir şehir olma yolunda ilerlemesi için ihtiyaç duyduğu alt yapıdan mahrum. Kozan’da söylediğimiz gibi, Adana’da, Türkiye’de şehirlerimizin gelişmesini engelleyen bu bozuk düzene meydan okuyoruz. Yumurtalık’ta Uğur Karataş’la bu düzene meydan okuyoruz. Çünkü Yumurtalık’ın DEVA’ya ihtiyacı var! Bu sebeple de hizmet odaklı DEVA Belediyeciliği anlayışımızla Yumurtalık’ın DEVA’sı olmaya talibiz. Yumurtalık’ı tarım ve turizmin merkezi haline getireceğiz”, dedi.

Yumurtalık merkezdeki ziyaretlerini tamamlayan Kısacık, buradan Kaldırım Mahallesi’ne geçerek çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen mahalle sakinleriyle buluştu. Üretim maliyetlerinden şikayetçi olan çiftçi ve hayvancılar, defalarca mahallelerine gelen milletvekillerine, kaymakamlara ve belediye başkanlarına şikayetlerini ilettiklerini ancak kendilerine hiç bir çözüm sunulmadığından, yol sorunlarına çare olunmamasından, yazın sineklerle mücadelenin yetersiz kalmasından dert yandı. Şikayetler karşısında söz alan Kısacık, “Çukurova’nın bereketli topraklarının Yumurtalık gibi sulama imkanlarıyla buluştuğu bir coğrfayada tarım ve hayvancılığın yaşadığı sorunlar ancak planlı ve programlı bir tarım politikasının yokluğu, kötü yönetim sebebiyle açıklanabilir. Biz DEVA Partisi olarak Çukurova’nın ve tüm ülkemizin tarım ve hayvancılıkta önemli bir zenginliğe sahip olduğunun farkındayız. Bu sorunların alanında liyakatli kadrolarımızla çalıştık ve çözümlerimizi de Tarım Eylem Planımızda burada, Çukurova’da ilan ettik. Akaryakıt, tohum, gübre, ilaç sulama maliyetleri, yem gibi kalemlerde bugün yaşadığınız sorunları 3 sene önce çözümlerimizle dile getirdik. Yol ve sinekle mücadele bir belediye hizmeti olarak büyük faaliyetler değil”, sözleriyle Kaldırım’da çiftçinin ve hayvancının destekleneceği, ulaşım hizmetlerinin geliştirileceği, sağlıklı bir yaşam ortamı sağlanacağının sözünü vererek vatandaşlardan destek istediler.  

Kaldırım programı sonrasına faaliyetlerine devam eden heyet Yeşilköy’e geçti. Kalabalık bir kıraathane toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Kısacık, çiftçilerin sulama sorununa yıllardır çözüm bulunmadığından şikayetçi oldular. Çiftçiler, ‘sulama kanalları yapıldı ama suyumuz verilmedi’, diyerek durumlarını anlattılar. Sulama sorunundan sebep 13.000 dönüm arazinin etkilendiğini belirten çiftçiler, Kısacık’tan konuyu TBMM gündemine taşıyarak seslerinin yetkililere duyurulmasını istediler. Konu hakkında söz alan Kısacık, “hemen yanı başınızda bulunan Karataşlı bir kardeşiniz olarak yaşadığınız sorunların farkındayız ve sizlere bu hususta yardımcı olabilmek için, çözümlerimizi anlatmak için DEVA Belediyeciliğiyle tanıştırmak için buradayız. Yanı başınızdaki Ceyhan Nehri ile sulama sorununuzun çözülmesi mümkündür. Ama gereken sulama sistemi oluşturulmadığı için üretiminiz susuzlukla mücadele etmek zorunda bırakılmış. Uğur Karataş’ın belediye başkanı olması halinde tüm bu sorunların halledileceği konusunda bizlere DEVA Partisi kadrolarına güvenin. Yaşadığınız sulama sorununu da TBMM’de dile geitirip, takipçisi olacağım”, sözleriyle açıklamasını tamamladı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu