AdanaSanat ve KültürSergi

Ressam Ilgın Erdem’in “Susku” Resimleri Galeri Soyut’ta

Açılışından bu yana çağdaş sanatın en yetkin ve seçkin sanatçılarını sanatseverlerle buluşturan Galeri Soyut, Ocak ayında çok özel sergilerle sanat şölenini sürdürüyor.

Galerinin Ocak ayı etkinliklerinden biri de ressam Ilgın Erdem’in son yapıtlarından oluşan “Susku” adlı sergisi. Sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde 5 Ocak’ta açılacak olan sergide sanatçının yirmi civarında resmi yer alacak ve sergi 23 Ocak’a kadar izlenebilecek.

Ressam Ilgın Erdem'in "Susku" Resimleri Galeri Soyut'ta

Adana’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı Erdem; sanat fuarları, seçkin sanat çalıştayları, workshop’lar, yurtiçi ve yurtdışı sergilerinde de yapıtlarıyla yer almaktadır.

Ressam Ilgın Erdem'in "Susku" Resimleri Galeri Soyut'ta

Sanat yolculuğunu ve poetikasını; “Yaşadığım toplumsal süreç ve yansımaları çok etkiliyor beni. Temel izleğim kadın. Onun imgesinin dönüşümsel yapısı ilgilendiriyor beni. Kadın ögesinde kusursuzluğu aramak yerine, yaşanmışlıklara ilişkin duyguları, kapalı bir kompozisyon içerisinde betimlemek cezbedici benim için. Eserlerimin birbiriyle olan devinimsel ilişkisini, zaman kavramı içindeki etkileşimlerle yeni atmosferler oluşturmak amacım.” diyerek oluşturan Ilgın Erdem’in son sergisi bağlamında çok özel bir katalog hazırlandı.

Ressam Ilgın Erdem'in "Susku" Resimleri Galeri Soyut'ta

Metnini sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun yazdığı katalog, Ilgın Erdem’in resimlerinden özel bir seçkiyi içeriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu